De Melksalon

Reineke van Wouwe

Voor haar boek ‘De Melksalon’ verdiepte Reineke zich in haar familieachtergrond en stuitte daarbij op bijzondere verhalen. Een krantenartikel in de Middelburgsche Courant van 1884 over een noodlottig ongeluk dat levens veranderde, vormde de aanleiding voor haar boek. Ze besloot het verhaal achter het krantenartikel te achterhalen. Dit was het begin van een verdere speurtocht naar de geschiedenis van haar familie. Hierbij kwam ze diverse interessante gebeurtenissen tegen die ze uiteindelijk verenigde tot een boek dat ze naam meegaf van ”De Melksalon. Deze melksalon stond in Goes. Nog steeds is er in het pand een bedrijf gevestigd dat op culinair gebied actief is.
‘De Melksalon” is de geschiedenis van beurtschippers en koetsiers in Terneuzen, een Zeeuws dienstmeisje in Amsterdam, een held in de Eerste Wereldoorlog en een melksalon in Goes. 
Het is een boek over onrecht en geluk, schuldgevoel en liefde. Het geeft haar voorouders een stem en laat ze zo voortleven. Reineke heeft het geschreven in de vorm van een factie, een roman (fictie) gebaseerd op feiten (facts).

€ 24,95