Nieuwsoverzicht

Breekbare helden, het verzet in Zeeland 1940-‘44

“Breekbare helden, het verzet in Zeeland 1940-‘44” is geschreven door Carla Rus, dochter van de Goese verzetstrijder Jaap Rus. Een boek over hoe je als 17 jarige in het verzet terecht komt, wat was het Zeeuwse verzet? Carla heeft dit onderzocht a.h.v. interviews met nabestaanden van verzetsmensen, het verhaal van haar vader en onderzoek in talloze archieven. Carla is van beroep psychiater-psychotherapeut, gespecialiseerd in oorlogstrauma’s. Het boek heeft 304 pag, gebonden en kost € 22.50.


Koopzondag

Op zondag 26 mei zijn wij geopend van 12 tot 17.00 uur!
Wij hopen u dan in onze winkel te mogen verwelkomen... Tot ziens! 


Vantoortelboombustour: Zondag 19 mei

Het nieuwe boek van Jan Vantoortelboom: “Jagersmaan” is verschenen. Dit boek is het langverwachte derde deel over dezelfde familie. Het volgt op “Verzonken jongen” en “Meester Mitraillette”. Boekhandel Het Paard van Troje en De Koperen Tuin willen dit vieren en organiseren om deze reden op zondag 19 mei de “Vantoortelboombustour”.

We gaan met z’n allen met een bus naar Elverdinge ( gemeente Ieper). In de bus uiteraard Jan Vantoortelboom, die zal worden geïnterviewd door PZC journalist Jan van Damme. In en om Elverdinge spelen de bewuste boeken zich af en bevindt zich de geboortegrond van Vantoortelboom. Wij zullen met een gids rondlopen in Elverdinge en bezoeken locaties uit de boeken a.h.v. Vantoortelboom.

De lunch vindt plaats in Elverdinge en vervolgens rijden we met de bus een stukje door de streek om o.a. een begraafplaats met slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog te bezoeken. Het vertrek is om 10 uur vanaf de parking Oostwal in Goes, en 10.20 uur de parking zwembad Scheldorado in Terneuzen. Terugkomst in Goes zal ca. 19 uur zijn. Kaartjes voor deze bijzondere dag kosten 50 euro (inclusief lunch en consumpties). Er is maar beperkt plaats, dus meld u aan via info@paardvantroje.nl of info@koperentuin.nl . In beide winkels zijn kaartjes te koop voor dit evenement.


Eêne, tweêe, drieë, tellen met Leuntje en Merien

Er is een nieuw Leuntje en Merien boekje verschenen: Eêne, tweêe, drieë, tellen met Leuntje en Merien.
Alles over getallen in de Zeeuwse taal geschreven door Veronique de Tier en Elsa van Hermon, met illustraties van Jan Willem Hament. Zaterdag 18 mei signeren Veronique, Elsa en Jan Willem bij Het Paard van Troje van 13.30 tot 15.30