Nieuwsoverzicht

Boekenweek

Van 23 t/m 31 maart Boekenweek: Het thema dit jaar is “Moeder de vrouw”. Bij aankoop van 12.50 aan Nederlandstalige boeken ontvangt u het boekenweekgeschenk van Jan Siebelink: “Jas van belofte” gratis. Het essay “Mijn moeders strijd” van Murat Isik is te koop voor € 3.75.


Groots boekenweekfeest in Goes

Het is de Goese boekhandels Het paard van Troje en De Koperen Tuin gelukt om een uniek programma te kunnen bieden in de komende Boekenweek op zondag 24 maart.Zowel de schrijver van het Boekenweekgeschenk, Jan Siebelink, als de schrijver van het Boekenweekessay, Murat Isik, zullen acte de presence geven. Dit gebeurt nergens anders in Nederland.
Jan Siebelink schreef tientallen boeken, waaronder zijn meest bekende knielen op een bed violen. De schrijver is woonachtig in Ede. Op dit moment is onze oud burgemeester René Verhulst daar burgemeester. Het is daarom zo bijzonder dat hij heeft toegezegd deze schrijver te willen interviewen. Bovendien schreef Verhulst speciaal voor deze middag een kort verhaal dat zal worden uitgereikt aan de bezoekers. deze verhalen worden met de hand genummerd en kunnen worden gesigneerd.
Murat Isik won de Libris literatuurprijs voor zijn laatste boek Wees onzichtbaar. In dit boek speelde zijn moeder een grote rol.  Het is waarschijnlijk daarom dat de CPNB hem vroeg het essay te schrijven bij de Boekenweek met als thema De moeder de vrouw. Ook hij zal worden geïnterviewd over zijn werk.

Inmiddels is de voorverkoop van deze bijzondere middag gestart. De kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in beide boekhandels. Aan de zaal zullen de kaarten 12.50 kosten.

De middag begint om 14.00 en zal plaatsvinden in de kerk van Kloetinge. (inloop 13.30)

 


Peter Buwalda signeert

Dinsdag 26 maart signeert Peter Buwalda van 13.45 tot 14.45 zijn nieuwe boek "Otmars zonen" .
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. 

(foto: Linda Stulic) 


Koopzondag

Op zondag 31 maart zijn wij geopend van 12 tot 17.00 uur!
Wij hopen u dan in onze winkel te mogen verwelkomen... Tot ziens!