Nieuwsoverzicht

Marlies Allewijn signeert 'de meid'

Zaterdag 5 mei komt Marlies Allewijn naar Het paard van Troje in Goes. Ze signeert haar nieuwe boek “de Meid”, oever de Zeeuwse dienstbode Neeltje Lokerse, van 13.00 tot 14.30. In de winkel kun je dan ook het wedstrijdformulier ophalen. Beantwoord een aantal vragen over het Goes uit de tijd van het boek en win één van de mooie prijzen. Het boek is beslist een aanrader!


Westerschelde, portret van een open zeearm

Het boek 'Westerschelde, portret van een open zeearm' laat in tekst en beeld de veelzijdigheid van de Westerschelde zien. Het boek vangt aan met een fotografische tocht vanaf Gouy in Noord-Frankrijk waar de oorsprong ligt van de Schelde of L'Escaut, zoals de rivier in Frankrijk heet, waarna ze als een klein stroompje haar reis begint langs verschillende dorpjes en stadjes in Noord-Frankrijk en België, om in de buurt van  Antwerpen verder  te gaan als de Westerschelde. Vanaf dat punt wordt het een brede en krachtige open zeearm die op haar eindpunt bij Vlissingen waar ze uitmondt in de Noordzee, maar liefst bijna 8000meter breed is.

In
dit boek wordt de historie van de Westerschelde belicht door auteur Jan J.B. Kuipers uit Kattendijke m.m.v. de stadsarchivaris van Vlissingen, Ad Tramper. Daarnaast werken ook in dit boek weer een aantal bekende Zeeuwen mee die allen een speciale band hebben met de Westerschelde.

Thema's die ter sprake komen zijn o.a.: het water en de scheepvaart, de flora en fauna in en aan de Westerschelde en het omringende land, de steden, dorpen en monumenten, recreatie en toerisme en natuurlijk is er ook in dit boek weer veel aandacht voor de Zeeuwse lekkernijen uit of van rondom de Westerschelde. Daarnaast wordt in het boek stilgestaan bij onderwerpen als de Hewigepolder, Het Land van Saeftinghe, de Hooge Platen, Plan Waterdunen en natuurlijk is er ook aandacht voor de gevaren die de Westerschelde met zich meebrengt waarvan de stranding van het grote containerschip de Jupiter CSCL op 14 augustus 2017 een voorbeeld is.

Dit fraai gebonden boek van 192 pagina's, telt meer dan 275 foto's en enkele illustraties van Jan Willem Hament. 


Readr: De BLZ Pas

Readr, de klantenkaart van de Blz.-boekhandel
Readr is dé klantenkaart van de Blz.-boekhandel. Je kunt kiezen uit de de plastic pas verkrijgbaar in de Blz.-boekhandel of de digitale pas in de Readr app. De klantenkaart is een nuttig hulpmiddel waarmee jouw favoriete Blz.-boekhandel je persoonlijk en direct leestips, recensies, evenementen en suggesties kan sturen. Je kunt in de Readr app of via Readr.nl je eigen verlanglijstjes en digitale boekenkast kwijt ook voor ebooks. En direct boeken bestellen of kopen, op ieder moment bij jouw eigen Blz.-boekhandel.Met de Readr klantenkaart profiteer je bij de Blz.-boekhandel van extra voordelen

Altijd al je boekenbonnen bij de hand met Readr. Een boekenbon gekregen of gekocht? Voeg deze dan toe aan je Readr account en je kunt ze op elk moment verzilveren in de boekhandel of online. Bovendien ontwikkelen we momenteel een spaarpuntensysteem gekoppeld aan het gebruik van uw klantenkaart. Meer informatie over deze pas volgt binnenkort